Loading...
 
Architecture / Installation

Architecture / Installation


Help my tiki-install.php

posts: 2

Hi
I have a problem whit tiki install.. I hade read hole install manual but a have a big problem my tiki-install.php is blank, just white page..
What can be the problem?
Sry for my bad english..
Win 2k iis phpmyadmin mysql

posts: 3

I heve the same issue, changed according to IIinstall tips but still blank page!!

gianpiero


posts: 2

hi..
I have this problem now, and i have change in tiki.setup.php to the alternative on install manual.. But whit no resultat

Notice: Undefined index: SCRIPT_FILENAME in C:\tiki\tiki-setup.php on line 143

Unable to login to the MySQL database 'tiki' on 'localhost' as user 'root'
Go here to begin the installation process, if you haven't done so already.

DB Error: no such database


posts: 1092

I just check the code between 1.8 and 1.9 around SCRIPT_FILENAME

in 1.9:

if (strpos($_SERVER["SERVER_SOFTWARE"],"IIS")==TRUE){ $docroot = dirname($_SERVER['PATH_TRANSLATED']); } else{ $docroot = getcwd(); }


in 1.8

$docroot = dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME']);


It seems something was fixed for IIS, perhaps you can try to change the code



posts: 1

sadHi, I have the same problem. I used the IISInstall description.I modified the code as described in the IIsInstall. The screen is blank!
I use:
- Windows XP Professional, Service Pack 2
- IIs 5.1
Virtual Directory is defined
.php is defined
- tikiwiki 1.8.4.1 => C:\Programm\tikiwiki\tikiwiki-1.8.4.1
First I must create C:\Programm\tikiwiki\tikiwiki-1.8.4.1\temp\cache
In tiki-install.php the code is patched, an the $docroot is
C:\\Programm\\tikiwiki\\tikiwiki-1.8.4.1 ($docroot = dirname($_SERVER'PATH_TRANSLATED');
- PHP 4.3.10 => C:\Programme\PHP
The save directory is defined. Test => ok.
- MySQL 4.0.23 => C:\Programme\MySQL
Installed as service. Test => ok.